Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Òpera a Catalunya


Associació Amics de l´Òpera de Sabadell - L´Escola
Més informació:

· Professors
· Curs
· Concurs


Plaça Sant Roc, 22 2on 1a
08201 Sabadell
Barcelona . Espanya
Tel. 93-725 67 34
Tel. 93-726 46 17
Fax. 93-727 53 21
EMail: aaos@aaos.info

Memòria de les activitats realitzades

Fa vint-i-dos anys us presentàvem una nova iniciativa de l`Associació d`Amics de l’Òpera de Sabadell: l’Escola d’Òpera de Sabadell, “Fundació Mirna Lacambra-Xavier Gondolbeu”. La qualificació: èxit rotund. Satisfacció per a tothom: alumnes, professors, l’Associació i, molt especialment, el públic assistent a la representació de Le nozze di Figaro de Mozart del 13 de novembre de 1996 a càrrec dels alumnes de l’Escola.

La segona edició, amb l’òpera Così fan tutte de Mozart, presentada al Teatre La Faràndula com a cloenda del curs, fou encara més exitosa, motiu pel qual posteriorment es portà al Teatre Metropol de Tarragona, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa i al Centre Cultural de la Caixa de Terrassa.

La tercera edició fou dedicada a l’òpera Il barbiere di Siviglia de Rossini i representada en públic a La Faràndula el 27 de maig de 1999.

La quarta edició, amb Don Pasquale de Donizetti, a més de Sabadell va anar a Terrassa i a Balaguer.

El cinquè curs fou dedicat a La Traviata de Verdi que va ser representada al Teatre Principal de Sabadell i al Teatre Zorrilla de Badalona.

La sisena edició, amb La bohème de Puccini, es va representar a Sabadell, Terrassa i Badalona.

El setè curs va estar consagrat a Lucia di Lammermoor de Donizetti, que es representà a Sabadell per anar posteriorment a Terrassa i a Badalona.

El vuitè curs va correspondre a l’òpera Manon de Massenet que, representada al Teatre La Faràndula de Sabadell, va anar també a Terrassa i Badalona.

La novena edició fou amb Le nozze di Figaro de Mozart, que es va representar a Sabadell, Terrassa i Badalona.

La desena, dedicada a La flauta màgica de Mozart, va tenir dues representacions a Sabadell, a més de Blanes i en versió concert al Palau de la Música Catalana i a la ciutat de Vic.

L’onzè curs, dedicat a La Cenerentola de Rossini, va incloure representacions a Sabadell i Terrassa.

L’edició número dotze es va fer amb Suor Angelica i Gianni Schicchi de Puccini.

En el tretzè curs es va treballar Don Giovanni de Mozart, en el catorzè Così fan tutte, també de Mozart, el quinzè es va dedicar a Il barbiere di Siviglia de Rossini, el setzè es va dedicar a l`òpera Roméo et Juliette de Gounod, el dissetè es va dedicar a l`òpera La flauta màgica de Mozart, el divuitè a l`òpera Lucia di Lammermoor de Donizetti, el dinovè es va dedicar a l`òpera Le nozze di Figaro de Mozart, el vintè es va dedicar a l`òpera Don Giovanni de Mozart i el vint-i-uné i fins ara, darrer curs, va consistir en la preparació de l`òpera Così fan tutte Mozart. Totes aquestes òperes es van representar a Sabadell.

El Concurs Eugenio Marco que, amb caràcter biannual i àmbit estatal, venia organitzant l’Associació des de l’any 1986 amb la finalitat de descobrir i promocionar nous cantants, va passar a partir del 1996, a constituir la prova annual de selecció per accedir al Curs de Professionalització de l’Escola d’Òpera de Sabadell, de dos mesos de durada, canviant la denominació per Concurs Mirna Lacambra per accedir al Curs de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

Des d’aquestes línies volem donar les gràcies a les empreses i institucions que, atorgant ajuts, han cregut en aquest projecte tan engrescador. Són: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sabadell, Fundació Banc Sabadell i Obra Social "la Caixa".

Hem d’estar agraïts, també, a l’existència del cicle Òpera a Catalunya ja que l’Escola pot aprofitar-ne l’estructura a fi de representar l’òpera objecte del Curs que, com ja sabeu, és una de les que conformen la temporada del Cicle. En el transcurs dels quinze cursos passats, hem tingut alumnes de quasi totes les comunitats autonòmes.

        Amb el suport de:Calendari

Anterior ABRIL 2024
Següent

DL DM DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Dia amb activitat Dia amb activitat
Dia actual Dia actual

Obres

No hi han representacions.
Patrocinadors
Generalitat de Catalunya Ajuntament de Sabadell Ministerio de Cultura y Deporte - Gobierno de España Diputació de Barcelona Fundació Banc Sabadell
Col·laboradors
TV3 CatMúsica CatMúsica Hotel Urpi CatMúsica CatMúsica Quintana Advocats Obra Social
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació d´Amics de l´Òpera de Sabadell
Plaça Sant Roc, 22 2on 1a . 08201 Sabadell . Barcelona . Espanya . T. 93-725 67 34 i 93-726 46 17 . F. 93-727 53 21 . E. aaos@aaos.info
© Copyright 2004 . Normes d´ús . Política de privacitat . Nota Legal . Política de cookies . Mapa Web . Nif. G58192709 . Produït per Anunzia
L´Associació . El Cor . L´Escola . Obres . Representacions . Multimèdia . Notícies . Tarifes . Fes-te Soci . Contacte
Òpera XXI