Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Òpera a Catalunya


Associació Amics de l´Òpera de Sabadell - L´Associació - Història
Més informació:

· L´Associació
· Patrocinadors
· Localització
· Òpera a Catalunya


Plaça Sant Roc, 22 2on 1a
08201 Sabadell
Barcelona . Espanya
Tel. 93-725 67 34
Tel. 93-726 46 17
Fax. 93-727 53 21
EMail: aaos@aaos.info

El 1982, la soprano Mirna Lacambra va crear l’ASSOCIACIÓ D’AMICS DE L’ÒPERA DE SABADELL per tal d’instituir un festival d’òpera a la seva ciutat assegurant-ne la seva continuïtat. Aquesta temporada, doncs, estem celebrant el 42è aniversari. L’octubre del mateix any 1982 es produí el primer títol al Teatre La Faràndula de Sabadell, Madama Butterfly de Puccini, en el que també debutà el cor. L’experiència i reconeguda qualitat d’aquest el varen portar a substituir el Cor del Gran Teatre del Liceu, en l’òpera Maria Stuarda de Donizetti, el 1992, amb elogis de públic i crítica.

Creació, l’any 1987, de l’ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS amb la doble finalitat de servir l’òpera i de poder portar la música simfònica viva a totes les poblacions de Catalunya. El seu debut operístic tingué lloc el 14 de maig al Teatre La Faràndula de Sabadell amb Madama Butterfly de Puccini. L’any 1988 s’independitzà de l`Associació d`Amics de l’Òpera de Sabadell, constituint-se en Societat Anònima Laboral per continuar col.laborant amb l’AAOS en les produccions d’òpera.

Entre la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’AAOS es va endegar la idea de portar les òperes a altres poblacions. Així, el 1989 va néixer el cicle ÒPERA A CATALUNYA. El projecte servia per donar suport a la supervivència de l’Orquestra Simfònica del Vallès i difondre l’òpera i el simfònic arreu del país. Per tant, un projecte del qual Catalunya n’era òrfena ha donat, i està donant, uns resultats culturals més que positius i ha fet despertar altres projectes musicals arreu del Principat. Així, milers de persones han descobert el món de la música, l’òpera i el simfònic a través d’aquest projecte cultural.

Una altra activitat fou l’organització del CONCURS EUGENIO MARCO per a cantants d’òpera, biannual (1986-2000), del que s’han fet nou edicions, transformant-se després en el CONCURS MIRNA LACAMBRA, de caràcter anyal. Premis extraordinaris en els Concursos Internacionals de Cant FRANCESC VIÑAS i JAUME ARAGALL, consistents en donar l’oportunitat a joves valors per poder actuar en les produccions operístiques de l’AAOS.

Tota aquesta tasca obeeix als objectius de divulgar l’òpera i descobrir nous valors. Al llarg de trenta-sis anys s’han realitzat 1.000 representacions a Sabadell, Badalona, Barcelona, Blanes, Cap Roig, Cervera, Cornellà de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, LLeida, Manresa, Mataró, Olesa de Montserrat, Reus, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sitges, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladecans i Vilafranca del Penedés. Fora de Catalunya hem anat a Andorra, Murcia, Jerez de la Frontera, Oviedo i Montevideo (Uruguai).

L’any 1996 es va crear l’ESCOLA D’ÒPERA DE SABADELL, registrada com a Fundació Mirna Lacambra-Xavier Gondolbeu, a la qual s’accedeix mitjançant proves de sel.lecció a través del CONCURS MIRNA LACAMBRA. Els guanyadors prenen part gratuïtament en un curs de dos mesos de durada on s’imparteixen totes les matèries precises per a que el cantant pugui afrontar el seu debut en una òpera especialmente escollida i que finalitza amb una representació de la mateixa en el Teatre La Faràndula de Sabadell, amb el mateix muntatge del cicle Òpera a Catalunya. Aquestes característiques la fan única a l’estat, donant oportunitats a joves valors.


Calendari

Anterior JULIOL 2024
Següent

DL DM DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dia amb activitat Dia amb activitat
Dia actual Dia actual

Obres

No hi han representacions.
Patrocinadors
Generalitat de Catalunya Ajuntament de Sabadell Ministerio de Cultura y Deporte - Gobierno de España Diputació de Barcelona Fundació Banc Sabadell
Col·laboradors
TV3 CatMúsica CatMúsica Hotel Urpi CatMúsica CatMúsica Quintana Advocats Obra Social
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació d´Amics de l´Òpera de Sabadell
Plaça Sant Roc, 22 2on 1a . 08201 Sabadell . Barcelona . Espanya . T. 93-725 67 34 i 93-726 46 17 . F. 93-727 53 21 . E. aaos@aaos.info
© Copyright 2004 . Normes d´ús . Política de privacitat . Nota Legal . Política de cookies . Mapa Web . Nif. G58192709 . Produït per Anunzia
L´Associació . El Cor . L´Escola . Obres . Representacions . Multimèdia . Notícies . Tarifes . Fes-te Soci . Contacte
Òpera XXI