Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell
Òpera a Catalunya


Associació Amics de l´Òpera de Sabadell - Notícies
· Activitats
· L' Associació
· ÒperesPlaça Sant Roc, 22 2on 1a
08201 Sabadell
Barcelona . Espanya
Tel. 93-725 67 34
Tel. 93-726 46 17
Fax. 93-727 53 21
EMail: aaos@aaos.info

Últimes notícies


Llistat del 1 al 3:

Coincidències: 10


BASES XXVI CONCURS MIRNA LACAMBRA BASES XXVI CONCURS MIRNA LACAMBRA
01/03/2022  - Teatre Principal / Carrer Sant Pau, 6 (Sabadell)

Primer pas cap a la professionalització

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell va néixer el 1982 amb un doble objectiu: dotar la ciutat de Sabadell d’un festival d’òpera i promocionar joves valors del nostre país, ajudant-los a iniciar les seves carreres en el món de l’òpera. Amb aquest propòsit, aviat va crear el Concurs Eugenio Marco, bianual i d’àmbit espanyol. Igualment, des de fa anys, l’Associació concedeix premis en diversos concursos, com el Tenor Viñas, el Germans Pla de Balaguer, Camerata Sant Cugat i el Josep Palet de Martorell.

Més tard, el 1996, el Concurs Eugenio Marco es va transformar en el Concurs Mirna Lacambra, anual i obert a joves cantants espanyols o estrangers residents a Espanya, que serveix per accedir als Cursos de l’Escola d’Òpera de Sabadell, creada aquell mateix any.

Per gestionar l’Escola es va constituir l’Associació per a la Formació de Joves Cantants d’Òpera. Aquesta entitat, amb el temps, fou dissolta i en l’actualitat, i des de ja fa sis anys, és la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu, creada el 2013, la que vetlla pel funcionament del Concurs i Curs anuals.

En aquest any 2021 tenim el plaer de celebrar els primers 25 anys de l’Escola d’Òpera de Sabadell, les nostres Noces d’Argent, fet del qual ens sentim infinitament orgullosos, sobre tot quan veiem l’ingent treball realitzat durant aquest quart de segle.

Amb aquest XXV Curs, dedicat al muntatge de l’òpera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, pretenem preparar de forma exhaustiva els alumnes en tot allò que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Tot això amb l’objectiu final de representar l’òpera davant el públic. D’aquesta manera, els alumnes seleccionats en el Concurs actuaran en el Teatre La Faràndula de Sabadell, previs assaigs amb orquestra, en la mateixa producció de Don Giovanni que transcorrerà en paral·lel pel Cicle Òpera a Catalunya, a càrrec dels artistes professionals.

A tot aquell que comença en aquest apassionant món de l’òpera se li demana experiència, cosa bastant difícil d’adquirir en el nostre país. Doncs bé, això és el que oferim: experiència, treballada amb tota la dedicació i la serietat que sempre ens ha caracteritzat. El primer contacte amb l’escenari, l’orquestra, l’escenografia i el vestuari davant el públic és inoblidable per a un cantant. Amb la nostra Escola d’Òpera de Sabadell pretenem que els futurs professionals de l’òpera en aquest país recordin sempre aquest primer cop, aquest primer pas cap a la professionalització.

 

Fundació Mirna Lacambra–Xavier Gondolbeu

Aquesta fundació fou creada el desembre de 2013, i posteriorment inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, per voluntat dels seus fundadors, el matrimoni format per Mirna Lacambra i Xavier Gondolbeu que, després d’estar al front de l’AAOS de manera infatigable durant 31 anys, van sentir que s’havia de donar un pas al front amb la fi d’assegurar la continuació del projecte de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, preservant el seu llegat i amb una clara visió de futur.

Així doncs, us donem la benvinguda a les activitats de la Fundació Mirna Lacambra-Xavier Gondolbeu, que seguirà infatigable amb el seu treball de foment i dinamització de l’espectacle operístic, sempre tenint com a principals beneficiaris els joves talents del nostre país.

· Més informació


COMENÇA LA XXIV ESCOLA D'ÒPERA DE SABADELL
15/09/2020  - Sabadell
· Més informació


Finalistes Concurs GUANYADORS CONCURS MIRNA LACAMBRA PER ACCEDIR A L'ESCOLA D'ÒPERA 2020
13/07/2020  - Sabadell
· Més informacióPàgina:  >>  >| 

Categories


Activitats
BASES XXVI CONCURS MIRNA LACAMBRA
CONFERÈNCIA amb il·lustracions musicals comentades
XXIV Concurs Mirna Lacambra i COVID-19

L' Associació
COMENÇA LA XXIV ESCOLA D'ÒPERA DE SABADELL
COVID-19 I MACBETH DE VERDI
GUANYADORS CONCURS MIRNA LACAMBRA PER ACCEDIR A L'ESCOLA D'ÒPERA 2020
Visita M. Hble Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya i Il.lma. Sra. Marta Farrés

Òperes
COMUNICAT OFICIAL SOBRE LES FUNCIONS DE 'LA TRAVIATA'
ESCOLA D’ÒPERA DE SABADELL
MACBETH de G. Verdi a càrrec de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell


Calendari

Anterior JULIOL 2024
Següent

DL DM DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dia amb activitat Dia amb activitat
Dia actual Dia actual

Obres

No hi han representacions.
Patrocinadors
Generalitat de Catalunya Ajuntament de Sabadell Ministerio de Cultura y Deporte - Gobierno de España Diputació de Barcelona Fundació Banc Sabadell
Col·laboradors
TV3 CatMúsica CatMúsica Hotel Urpi CatMúsica CatMúsica Quintana Advocats Obra Social
Associació Amics de l´Òpera de Sabadell Associació d´Amics de l´Òpera de Sabadell
Plaça Sant Roc, 22 2on 1a . 08201 Sabadell . Barcelona . Espanya . T. 93-725 67 34 i 93-726 46 17 . F. 93-727 53 21 . E. aaos@aaos.info
© Copyright 2004 . Normes d´ús . Política de privacitat . Nota Legal . Política de cookies . Mapa Web . Nif. G58192709 . Produït per Anunzia
L´Associació . El Cor . L´Escola . Obres . Representacions . Multimèdia . Notícies . Tarifes . Fes-te Soci . Contacte
Òpera XXI